Hanna Gustavsson: Norrbotten

Hanna Gustavsson
Norrbotten

Norrländsk country och hembygdskärlek

GAFFA      

Demo-cd /
Utgivning D. 2017.01.30
Recenserad av
Jesper Robild

Geografisk anknytning och musik har alltid förutsättningar att bli en vacker kombination. Det finns något osynligt band mellan kärlek till hembygden och melodier som gör att de gifter sig som ketchup och senap. Hanna Gustavssons låt handlar om att återvända till Norrbotten och lugnet, långt från Stockholms industrier och buller. Inslaget av nostalgi gör känslococktailen komplett.

Utöver mötet mellan tema och toner finns det många behållningar. En av de största är Hannas röst, trygg och lugnande på ett vis som matchar musiken ypperligt. Själv beskriver hon sin stil som svensk country/pop i en norrbottnisk atmosfär, en träffsäker sammanfattning. Akustisk gitarr och ljudmattor möts i en kanonproduktion som ständigt stegrar och fylls med delikata pålägg av röst, synthar och pukor.

Country är ju faktiskt sprungen ur landsbygden och Hanna Gustavsson demonstrerar att genrebetäckningen är aktuell oavsett om det gäller amerikanska södern eller vidder och skogar i Sverige.